Створення кімнати психологічного розвантаження Реалізований

Доданий
25.11.2019
Номер
1
Освіта

Наша ідея — створити кімнату психологічного розвантаження у школі. Це буде затишний куточок для тих, кому раптом знадобиться психологічна допомога, спокій, тиша, відновлення сил, навіть звичайна приватна бесіда. Кімната буде облаштована сенсорним приладдям, яке допоможе учасникам освітнього процесу відпочити та зміцнити своє психологічне здоров'я.

Автор проєкту
Лариса
Лариса Головатюк
Бюджет
30 000 грн
Розрахунок бюджету
Район
Старий Вишнівець
Адреса
Збаразький район, Старий Вишнівець

Опис

Опис проекту

Мета: створення куточка для релаксу, належних умов для організації психологічного розвантаження учасників освітнього процесу, індивідуальної роботи з учнями, вчителями, батьками, які потребують допомоги психолога.

Завдання:
- покращення мікроклімату в учнівському колективі;
- підвищення рівня психічного здоров'я учасників освітнього процесу;
- розвиток творчого потенціалу дітей;
- надання психологічної допомоги батькам та педагогам;
- покращення рівня навчальних досягнень учнів.

Актуальність: Кімната психологічного розвантаження призначена для психологічної допомоги вирішення певних проблем, зняття стресу, напруги, гармонізації психоемоційного стану, відновлення фізіологічного та психологічного здоров'я учнів, вчителів, батьків. Вона дає можливість проводити ефективні сеанси за комплексною програмою та має позитивний вплив на психіку людини, що визначається наступними факторами: заняття у кімнаті психологічного розвантаження знижують рівень стресу, допомагають позбавитися безсоння, сприяють повноцінному відпочинку, допомагають встановлювати сили організму, розвивають стресостійкість та рівень адаптованості особистості. Головний інструмент у кімнаті - це оснащення обладнанням з світловими ефектами. Ця кімната дарує відчуття спокою та радості.

Інформація стосовно доступності (результатів) проекту

Цільова аудиторія проекту:
- учні загальноосвітньої школи- 241;
- вчителі та технічний персонал- 37;
- батьки школярів 356.
Реалізація проекту дасть можливість застосовувати нові технології у навчанні та вихованні. Кімната психологічного розвантаження стане ефективним засобом зняття стресу та його негативних наслідків, зниження тривожності та агресивності дітей та підлітків, сприятиме кращій адаптації та мотивації до навчання.

Обґрунтування необхідності реалізації проекту

В час сильного психологічного та емоційного навантаження, негативного впливу інтернет ресурсів край необхідна професійна робота психолога в комфортних умовах.
Передбачається надання якісних психологічних послуг для усіх учасників освітнього процесу.
Даний проект є ключовим етапом при створенні якісної системи психологічного та емоційного розвантаження. Надання більш якісних освітніх послуг, збільшення контингенту учнів школи; поліпшити забезпечення школи інноваційними технологіями.

Територія, де буде реалізовано Ваш проект

Старовишнівецька ЗОШ І-ІІІ ст.

Відповідальні підрозділи

Відділ освіти, культури, молоді та спорту

ПІБ Відповідальної особи

Погранична М.В.